Den hemmelige hule

af Brian - fotomalia.dk

Efter at have forceret flere timers ufremkommelig regnskov, ved hjælp af manchetter og masser af viljestyrke var vi endelig nået til vores destination – Den hemmelige hule.

Den hemmelige hule

Vores Jungle-mand Darwin havde aftenen før fortalt os om hulen, og hvordan han tidligere havde fundet skelletter i nogle af de grave der var i hulen. Han fortalte også at hulen var fyldt med helleristninger fra langt tidligere kulturer – faktisk var der ingen, ikke engang den gamle shaman, der viste hvem der havde brugt hulen eller hvad dens betydning havde været.

Asser kigger ind i “den hemmelige hule”

Overtaget af regnskoven

I dag er der ingen der bruger hulen, regnskoven og dyrene har fuldstændig over taget den, og det var der tydelige spor efter. Oppe under klippe taget, i dybe huler kunne vi via deres lugt og afføring nemt finde hulens første beboere – flagermus, rigtig mange flagermus.

FlagermusFlagermusene boede i dybe huller i klippetaget, trods dette var de ret nemme at finde pga. de store mængder af afføring på gulvet – hvad mon fotografen står i ?

Flagermusene havde søgt tilflugt i ly af klippehulen og var nu nogle af de faste beboere der brugte klippehulen. Der var spor af andre dyr som også brugte hulen, godt nok kun en gang imellem, faktisk kunne vi se at rigtig mange dyr benyttede sig af de mineraler og salte som var blottet i klippehulens vægge, der var nemlig mange steder, hvor vi kunne se bide- og kradsemærker efter dyr som hulepindsvin, hjort, bæltedyr og tapir som alle kom til klippehulen for at tanke op på de livsvigtige mineraler og salte som findes i jorden her.

Hvepse

Darwin fortalte os om flere tilfælde, hvor han havde besøgt klippehulen kun for at finde en jaguar der lå og dasede – sidste gang han besøgte stedet mødte han faktisk en jaguarhun og hendes to unger – øv de kunne da godt lige ha ventet til vi kom.

Mennesket i klippehulen

Som sagt var der ingen der viste hvem eller hvorfor hulen havde været brugt tidligere, men sporene var tydelige næsten overalt. Det var tydeligt at se, hvor de gravsteder som Darwin havde fortalt om var, og helleristninger var næsten overalt. Det var meget svært at se hvad helleristningerne forstillede, nogle af dem kunne ligne alt fra en indianer på jagt til en bjørn på en cykel.

Hule udforskningAsser ser nærmere på de gamle heleristninger – Tænk at der er mennesker der for måske mange tusinde år siden har lavet disse for at fortælle en historie, præsis som jeg nu fortæller jer en historie, gad vide om man kan finde mit blogindlæg om tusinde år.

Helleristningerne var egentlig i meget fin stand, og en af de ting der næsten gik igen over hele hulen var en bølgende streg, som Asser og jeg blev enige om måtte være Yacu Mama – Moderslangen der giver vand til alle floderne, altså en kæmpe anakonda og det var jo lige en af de ting som stod meget højt på vores ønskeliste over ting vi gerne ville se.

Heleristninger i Syd AmerikaNærbillede af helleristninger

Tusinde år gammel

Det var som sagt meget svært at finde andet en spørgsmål i hulen, ikke en gang hvor gammel hulen er, var til at finde et svar på, andet end den formentlig er rigtig gammel, eftersom ingen af de gamle indianere kender noget til, hvem der har brugt den.

Det var super spændende at være med til at genfinde en gammel ”kulturskat” og hvor kunne der være spændende at finde svar på nogen af de spørgsmål som klippehulen frembragte i ens sind.

Glæder mig til en dag måske at vende tilbage.

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk november 1, 2010 - 2:38 pm

Fedt indlæg og rigtig fede billeder. Det må have været SÅ spændende en tur!

Ja det var i sandhed datidens blog 🙂 Gad vide hvor mange besøgende de havde pr. dag? Var der noget statistik i hulen? 😉

Besvar
Jacob Almtoft november 1, 2010 - 4:36 pm

Superspændende!

Glæder mig til at se mere fra junglen

Besvar
Nikon CLS (Creative Lighting System) og Commander Mode | FotoMalia december 8, 2012 - 1:19 pm

[…] har jeg udstyret Asser med en SB800, så han kunne udforske denne 1000 år gamle indianergrotte vi fandt dybt inde i den Ecuadorianske regnskov – Asser havde dog ikke meget glæde af […]

Besvar

Smid en kommentar til os