Find inspiration i en fotoklub

Vi har i dag inviteret Jørgen D. Vestergaard til, at skrive et indlæg her på fotomalia. Et indlæg som opfordrer til at søge optagelse i en fotoklub. Og det skal ingen hemmelighed være at vi herfra vil bakke meget op om det. Det er i fotoklubben du bliver en bedre fotograf.

Men læs Jørgens indlæg her og find din egen fotoklub.

 

Hvor er det let at falde for den sikre vane og lave de samme billeder igen og igen. Det er risikofrit og komfortabelt, og du er måske endda blevet god til det.

Jeg havde fotograferet i en del år og var vel egentlig godt tilfreds med min hobby. Børnene, kæledyrene og familiefesterne var alle blevet foreviget. Fotografisk betød det, at jeg blev mere, og mere sjusket med billedoptagelse, lavede de samme motiver igen og igen og skød mere og mere hen til Photoshop – Jeg var gået fotografisk i stå og manglede i den grad inspiration til at udvikle min hobby.

Heldigvis har mange andre foto som hobby, og da jeg så et opslag omkring opstart af en fotoklub i vores lille by Kibæk, slog jeg straks til. Ret hurtigt havde vi etableret en fotoklub – Kibæk Fotoklub, en flok fotoentusiaster med klublokale i et lokalt aktivitetscenter.

Forskel på fotografer

Det var hurtigt tydeligt, at medlemmerne i vores lille klub har forskellige interesser og mål med deres fotografi. Og heri ligger pointen med dette indlæg. Den forskellighed jeg mødte i klubben åbnede mine fotografiske øjne, for nu kunne jeg se og høre folk tale med begejstring og nysgerrighed om andre dele af fotoverdenen end den jeg selv dyrkede.

Foto: Jørgen D. Vestergaard

Nu ser vi på masser af billeder sammen, og det er virkelig inspirerende at se og diskutere billeder lavet af andre. Se hvordan et emne kan tolkes og udtrykkes på utallige måder. Heri er en enorm styrke i fotoklubben.

Fotografisk udvikling

For mig har det betydet, at min hobby nu er meget mere varieret og spændende. Hvor jeg før så en fugl ser jeg nu en blå kærhøg. Var jeg før taget på fototur for at lave landskabsbilleder. Næppe. Havde jeg været til flyshow før jeg startede i fotoklub? Nej. Hvorfor dette nye foto-jeg? Kort sagt, fordi andres engagement smitter.

Foto: Jørgen D. Vestergaard

For at sikre fotografisk udvikling i klubben har vi indført en månedlig udfordring, hvor et fotografisk emne skal formidles og diskuteres. Resultaterne er lige så forskelligartede som medlemmerne, på den rigtig gode måde. Vi bruger tid på at se billederne, høre historien og visionen bag ved samt diskutere teknikken. Vi lærer alle. Hver gang.

Kurser

Ud over inspiration i fotoklubben kan kurser og workshops med Fotomalia varmt anbefales. Niveauet og energien er tårnhøjt, du bliver udfordret, og du kommer med sikkerhed klogere hjem. De nye kundskaber kan efterfølgende meget passende deles i klubben til gavn og glæde for endnu flere fotografer.

Skulle du have lyst til at høre om opstarten og driften af Kibæk Fotoklub er du velkommen til at kontakte mig på jdvestergaard@hotmail.com.

Læs mere om Kibæk Fotoklub på www.kibaekfotoklub.dk

 

 

Fotomalia siger tak!

Jeg håber det er en opfordring mange vil tage til sig.

Som fotograf er det næsten lige så vigtigt, med nogle at spille bold op ad, for at udvikle sig, som at have det foto-legetøj, som man kan lide at bruge.

Har du brug for et oplæg i den fotoklub, så kontakt os i øvrigt på fotomalia. Vi er leveringsdygtige i et godt foredrag.

 

 

 

Carsten Krog Pedersen

Fotograf og forfatter. En af de store, fotografiske passioner er at blande nyt og gammelt grej. Carsten samler på gamle objektiver - med egne ord subjektiver - og bruger dem som en vigtig del af den kreative, fotografiske proces. Det er den minimalistiske tilgang til fotografiet, der interesserer Carsten. Med nyt – brugt – og gammelt grej blandet, ved udelukkende at lyssætte med naturligt lys, ved at fokusere på billedskabelsen frem for grejet.

Du kan måske også lide

Nikolaj Jessen – Refleksioner og illusioner

SUK – Luk lynlåsen og skyd…

T-Dag – Epson fotoprinter og historien om galleriprint til en udstilling – Henry von Würden Jørgensen

Nikons nye Z-Serie kommer på gaden i september

3 thoughts on “Find inspiration i en fotoklub”

  1. Kunne ikke være mere enig.
    Meldte mig selv ind i Næstved fotoklub for et lille års tid siden efter at have overvejet det i mange år snart. Og selvom det er noget af en omvæltning i ugerne pludseligt at skulle reservere næsten hver Torsdag til klub aften er det noget af det bedste jeg har gjort for mig selv.
    Der er masser af inspiration for ikke at tale om at have nogle ligesindede at tale fotografi med.

    Det eneste jeg kan sige er at hvis Ikke du er det allerede så skynd dig ned i den lokale klub og prøv det af, du vil ikke fortryde det.

  2. Kunne dag godt tænke mig hvis nogen ville kigge forbi Odder en mandag aften, og fortælle om foto/vise billeder osv. – vi er en forholdsvis ny klub på snart fire år, – og har pt. 52 medlemmer….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *