Gør-det-selv flash strap

Kan du godt lide at bruge hænderne lidt, og er du til små håndholdte flashes, så er det her måske noget for dig!

 

TI TOMMELFINGRE

Jeg har aldrig helt været tilfreds med den måde jeg monterer mine speedlights på lysstativerne. Der er mange alternativer og flere rigtigt gode (der ofte fylder en del), men “The gordon flashstrap” syntes jeg er rigtigt smart, dog fik jeg aldrig købt en (eller de tre jeg skulle bruge).

Normalt laver jeg ikke rigtigt DIY-ting, men jeg stod og manglede dimsen, og så måtte de små grå og hænderne igang.

 

NORMAL COLD SHOE MOUNT
fotograf_jakob_kjoller_20150901-08-10-04_Web

 

FLASH STRAPfotograf_jakob_kjoller_20150901-08-11-35_Web

 

LINKS

Filten og afstandsklodsen kan findes i enhver Silvan, Harald Nyborg o.l.

Det der er lidt vanskeligere at finde er:

Straps (3 stk.)

Spigot – MANFROTTO Adapter 119 (1 stk)

Skruer (5 stk.)

Lige en fodnote: Hvis du handler via www.aliexpress.com, vil jeg anbefale, at bestille flere små pakker, og holde beløbet under ca 70 kr. Hvorfor? Jo, når det kommer over 75 kr (mener jeg), skal der betales told og skat, dette gør jeg gerne, MEN jeg vil simpelthen ikke betale 150-200 kr. i ekspeditionsgebyr, for at få lov til at betale 10-20 kr. i skat…. Derfor er mit råd, lad det tage den tid det tager og hold det i små pakker.

Den håndholdte flash håber jeg du har i forvejen, ellers bliver det dyrt 😉

P.S. Finder du alternative produkter til dem jeg har vist (specielt afstandsklodsen), må du meget gerne sige til, da jeg er meget interesseret!

Jakob Kjøller

Med en forkærlighed for lækkert grej, er jeg Fotograf med stort F, hvor jeg gør hvad jeg kan for at holde billeder ærligt og lige til.

Jeg er i konstant bevægelse og fiser rundt i verden for at deltage på foredrag og workshops. Det er den eneste måde jeg bliver bedre på.

Du kan måske også lide

CEWE fotobog

Networking i vogn 11

Foto og flimmer i kunstlys

Testzonen: Godox AD600 – Review

7 thoughts on “Gør-det-selv flash strap”

  1. Fedt lavet og stor respekt for du tager dig tid til at lave en lille video til vi andre, men forstår da ikke du ikke bare købte 400-500 af de stropper og levede en stak af de der til os fotomalia fans 😛

  2. Kanon, Jakob. Der er ydermere den fordel, at skulle man være bange for om ens radiotriggere kan holde til vægten af en tung Speedlite på stativ, så er Kjøllerbob-strap’en også løsning, hvor triggeren jo kommer til at hænge ud i fri luft på Speedlite’ens flash-sko 😉

  3. Man kan købe Velcrobånd i metermål her: https://www.soundstorexl.com/produkter/5543-kabelstropper/112056-velcro-rulle-25-meter/

    Jeg købte en rulle for et par år siden og har haft stor glæde af den: man kan montere flashen de mærkeligste steder, og alt muligt andet udstyr kan fæstnes med det, og så bestemmer du selv, hvad længde du vil skære den af i. Jeg købte en på 20mm, som jeg sommetider skærer op til 10 mm og bruger til at holde sammen på kabler, eller til at fæstne den bærbare til et stativ, når jeg skyder direkte til computeren. Når man først har købt en rulle, opdager man en masse muligheder. Et rigtig godt køb, kan anbefales.

    PS. de har også færdige strips mage til dem, du viser i videoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *