Lys Tutorial – Beauty – Natures Daugther

Fotomalia Camp 2017 var en fest set fra Fotoamalias øjne og vi er ret sikker på der var en deltager eller to der også syntes det var ret fedt. Her kommer en lille lys tutorial omkring et billede fra campen. 

Lys Tutorial

Når vi afholder Fotomalia Camp så er en af de ting vi ofte snakker om, nemlig at vi er helt kede af vi ikke selv kan skyde så meget. Denne her gang var der heldigvis lidt længere pause til jer så i kunne nå at komme fra et sted til et andet. Kaspers Mansion tager jo lidt tid at komme rundt på. Det betød også at jeg rent faktisk kunne nå et billede eller to imens i traskede fra sted til sted.

Det kom der blandt andet dette billede ud af. Her vil jeg fortælle lidt om hvordan det blev til.

 

Udstyr

I spørger jo med det samme om hvad det er taget med, så vi kan lige så godt få det ud af verden 🙂

Billedet er taget med følgende udstyr:

  • Nikon D810 @ 1/3200 sek – F1.8 – ISO200
  • Sigma 135mm F1.8 Art
  • Stor gennemlysnings skærm

Ja det er faktisk det hele, ikke noget kæmpe flash helvede, som i alle tror jeg altid bruger 😛

Lys Tutorial – Diagram

Diagram over lys opstillingen

 

Lys opsætning

Som i kan se af diagrammet er opstillingen faktisk rigtig simpel. Det hele er naturligt lys og skudt med en lav dybdeskarphed. Jeg fandt et sted hvor solen kom ind igennem træerne hvor modellen blev placeret. Jeg sørgede for at baggrunden ikke blev ramt af direkte sol lys for på den måde at holde den mørkere.

Helt tæt på modellen og kun lige ude af billede var en stor opblødningsskærm. Kort sagt er det bare en metal ramme med et stykke semi transparent stof spændt udover.

Den bløder sol lyset op og giver et flot wrap omkring modellen. I kraft af at den er så tæt på bliver lyset super blødt da lyskilden kommer til at være meget stor.

Nogen gange kan det hele gøres meget simpelt. Det hele er selvfølgelige hjulpet af en fantastisk model og Charlottes flotte kreation.

Lys tutorial – Resultatet

Natures Daugther – Fotomalia Camp 2017

Fotomalia Camp 2018??

Som jeg skrev i indledningen så nød vi rigtig meget Fotomalia Camp 2017. Jeg har set mange af deltagernes billeder og det virker til at alle kom derfra med fantastiske billeder. Fotomalia Camp 2018 er det noget vi skal kigge på? Skal du med i 2018 hvis vi vælger at give den gas endnu engang?

Smid os lige en kommentar om du syntes det er en super ide vi skal holde Camp i 2018……….

 

 

Theis

Foto nørd af den helt store kaliber. Med base i Herning arbejder jeg som fotograf med stort set alle genre. Mode, portræt, bryllup ja alt der er med mennesker er favorit arbejdet.

Du kan måske også lide

Kom lige med mig på toilettet..

Fire måneder med et Point’n’Shoot + en konkurrence

Model - Brandstation - knustebiler

Lys tutorial – Knuste biler og brandkvinder

The Bang Bang Club – Nå man sidder men en klump i halsen

9 thoughts on “Lys Tutorial – Beauty – Natures Daugther”

    1. Det kan man jo altid diskutere, men der er ingen tvivl om at det kan gøre tingene svære at overskue, især hvis man er ny i faget. Derudover koster det en del og vejer som bare pokker 🙂

  1. Super godt billede, og det fantastiske lys gør det endnu bedre. Dejligt med en “keep it simpel” metode, hvor der ikke skal tonses rundt i det du selv benævner det “Store Flash helvede” ..jeg er fan 🙂

  2. Jeg er helt klart også med på en 2018 Camp. Det var en fantastisk oplevelse, og uanset hvornår I arrangeret det, så rydder jeg kalenderen for alt andet. Vi ses 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *