SENESTE INDLÆG
Fimbulvinter (december 14, 2017 6:00 am)
Men det er jo bare en due! (december 12, 2017 5:25 pm)
Capture One smider stor opdatering (december 5, 2017 7:15 pm)
Testzonen: Godox AD600 – Review (december 1, 2017 9:29 pm)
Når man glemmer legen og budskabet (november 30, 2017 10:28 am)

Bag om

2015_juni_20_Fotomalia

Velkommen til FotoMalia.dk

FotoMalia er et website / blog om foto. Vi tager læseren med bag om billederne, beskriver hvilke tanker, der ligger bag, hvilke udfordringer, der er opstået, og beskriver hvilket grej, der er brugt. På samme måde gennemgår vi vores tips og triks i f.eks. Photoshop og Lightroom og laver ærlige og “nede på jorden”-tests af grej. Kort sagt, er du vild med foto, så er FotoMalia det rette sted for dig.

Teamet bag FotoMalia består af Brian, Mads, Kasper Jon, Ard, Jakob, Theis og Carsten som driver hjemmesiden af lyst, og med det klare formål at have det sjovt.

Det er vores håb, at læserne oplever vores indlæg lige så sjove og givende, som vi har haft det med at lave dem.

God læselyst!

Hvis du vil se, hvad andre læsere har skrevet om FotoMalia, så smut ned i bunden af denne side.

 


 

brian-1000

Brian Rasmussen
Fotograf

Brians vej ind i fotografiets verden, gik gennem hans store fascination for natur, og i særdeleshed dyr. Lige fra Brian var helt lille har naturen været hans legeplads, han kunne bruge timer på at trave lange ture i skoven, i håb om at kunne finde nye fascinerende dyr som han kunne undersøge.

Brian arbejder til dagligt som fotograf i Randers Regnskov, og igennem dette arbejde kommer han vidt omkring i forhold til motiver. På en enkelt uge er det ikke unormalt at han har fotograferet alt fra parrende kongekobra og flyvende kæmpe flagermus til portrætter af børn, produkt billeder eller dele af dyrepassernes spændende hverdag. Man får altså her muligheden for at få et unikt indblik i hvad der foregår bag kulisserne i en moderne zoologisk have.

Brian har tidligere arbejdet 10år som dyrepasser i Randers Regnskov, og har her igennem et unikt kendskab til dyrs adfærd, denne viden bruger han selvfølgelig til dagligt når han fotografere i Regnskoven, men også når han rejser udenlands for at fotografere. Brian har rejst i Australien, Indonesien, Ecuador, Singapore, USA, Costa Rica, Malaysia, Borneo, Thailand, Italien, Ungarn, Cambodja, Afrika, og planlægger at fortsætte med at rejse til han har set hele verden..

Brians portfolio.


 

Jon Detlefsen
Fotograf + Journalist

Jon er uddannet journalist og autodidakt fotograf. Han arbejder professionelt som fotograf og journalist i sit eget firma, SAGAfoto. Her laver han et hav af forskelligartede opgaver. Fotografisk banker hans hjerte for naturfoto og streetfoto. Men han har et mantra, som han både selv forsøger at efterleve og forsøger at smitte andre med også: Alt kan fotograferes, og alt er sjovt, spændende og udfordrende at fotografere!

Jon er fokuseret på at befinde sig i en fotografisk, dynamisk tilstand, hvor nye, fotografiske veje aldrig afvises på forhånd. Fotografisk arbejder og eksperimenterer han meget med billedudtrykket, hvor budskab og formidling vægter højere, end teknik og grej.

Han er ikke bleg for at udfordre det gængse syn på fotografiet og på at udviske grænserne mellem fotografi og kunst. Hårdt presset indrømmer han dog, at grej naturligvis betyder noget. Både i en professionel sammenhæng, hvor man er afhængig af grej, som virker, og også bare fordi det er lækkert.

På FotoMalia vil Jon bidrage med artikler om fotografisk selvudvikling, billedsprog, teknik, masser af gode og nyttige råd og fif og filosofiske tanker om fotografi og formidling.

Jon’s portfolio.


 

mads-1000

Mads Bo Pedersen
Medie Grafiker

Mads er uddannet Mediegrafiker og fik medalje for sin svendeprøve. For ham er Photoshop ikke bare et arbejdsværktøj, men nærmere en legeplads hvor fantasien kan få frit spil. Mads arbejder til dagligt som grafiker for et af Danmarks største reklame bureauer, han kender programmerne Illustrator, InDesign, Acrobat og Photoshop som sin egen bukselomme.

Når der er brugt 8 timer på job, skulle man tro at Adobe-pakken bliver pakket væk når han kommer hjem, men det gør den ikke; Mads kan ikke lade fantasien stå stille og sidder gerne til langt ud på natten for at nørde, og at skabe sin egen verden i farverige manipulationer.

Med Fotomalia.dk håber Mads på at kunne dele ud af sin enorme viden, og ikke mindst få et fristed til at lade fantasien løbe, Mads vil dele sin viden i tutorials, hvor man kan følge med i hvordan han arbejder med billederne.

Mads portfolio.


 

Ard-Jongsma

Ard Jongsma
Fotograf

Ard Jongsma er en hollandsk fotograf, bosat i Danmark med base i en sump lige udenfor Odense. 

Ard er uddannet billedkunstlærer og har arbejdet som fotograf på reportager siden 1991 og på rent fotoarbejde siden 2008.

Ard har stort set alle Fynske forlystelser i hans kundekreds samt en hulens masse musikere og en håndfuld større kunder, som for eksempel Arla. Han arbejder også meget internationalt og rejser verden, især Afrika, tyndt. I hans professionelle virke er mennesker hans vigtigste motiver, men i privaten er han også en ivrig naturfotograf.

I 2010 vandt han årets musikfoto i Danmark og i 2013 blev han kåret til årets naturfotograf og fik prisen for årets bedste naturfoto.

Ard arbejder både som fotograf og som foredragsholder meget intensivt med komposition og med kontraster i skarphed og lys og han går i journalistisk historiefortælling ikke på kompromis med æstetikken.

Ard’s portfolio.


kasper2-2-1000

Kasper Dunvad
Altmuligmand + Videoklipper

Til dagligt driver Kasper en plastikfabrik i århus, hvor der bliver støbt alle mulige tekniske dimser.

Kaspers første job var som reklameomdeler her forsøgte han hurtigt at opfinde en maskine der kunne pakke reklamerne for ham så han kunne tage flere ruter hurtigere. Denne maskine blev desværre kun ved fantasien, men gennem årene blev de ”gode” ideer mere håndgribelige.

Kasper har arbejdet med næsten alt hvad man kan forestille sig. Af uddannelse er han plastmager og dyrepasser og har arbejdet i dyreparker, jernstøberier, børneinstititioner, som falkoner, som klippebygger, som bartender og meget andet.

I sin fritid er Kasper ivrig faldskærmsspringer, dykker og amatørfotograf og også her springer de mange ”gode” ideer frem.
Uanset hvor Kasper har været har ideerne væltet frem for at kunne gøre tingene bedre, nemmere, hurtigere eller på en helt ny måde. Og med Fotomalia.dk håber Kasper på at kunne bruge sin idérigdom til at kunne opfinde spændende løsninger som kan gøre fotografering nemmer, sjover eller bare billigere.

Video portfolio.


Fotograf Jakob Æbeløe Kjøller

KjøllerBob aka. Jakob Kjøller
Fotograf

Der er nok en god chance for, at du allerede er stødt på Jakob, et eller andet sted på nettet. Hvorfor? Tjoh, fordi hr. Kjøller har blogget om fotografi lige siden internettet startede (more or less).

Udover det ivrige bloggerliv, så er Jakob familiefar, it-konsulent, fotograf og ikke mindst karateinstruktør og udøver. Hans fotografiske virke drejer sig primært (men ikke kun om) portrætbilledet, og uanset om det er i felten eller i studiet, så er han skarp! Udover at Jakob er en eminent fotograf, så nyder han også godt grej – og teknik, så han er altså lidt nørdet, på den gode måde, ligesom alle os andre!

Jeg ved Jakob længe har ønsket mere fotografisk fordybelse på internettet, så lur mig om ikke han vil kaste sig ud i nogle lidt tungere overvejelser i, hvad fotografiet kan – hvem ved, det kan kun tiden fortælle os.

Da Jakob, som sagt, arbejder en hel del med portrættet, så lur mig om ikke også at vi får lidt fif til, hvordan man arbejder i studiet, og fif til at få personen på den anden side af kameraet til at se godt ud.

Jakob’s portfolio.


 

Theis Poulsen

Theis Poulsen
Fotograf

Theis Poulsen har de sidste mange år levet af at fotografere for nogle af de aller største modehuse i Danmark – her har han været fast mand på at producere spændende salgsbilleder med de smukkeste mennesker på jorden, men hans fotografiske arbejde er ikke stoppet der, for hans passion for det smukke billede har drevet ham til at lave i hundredevis af fede billeder.

Theis gør det godt hele vejen rundt, men hvis man skal snakke om et speciale, så er det koncert- og modelbilleder der stikker helt af.

Udover koncert- og modelbilleder, så er Theis glad for grej, så mon ikke der kommer lidt grej-snak fra ham også, personligt glæder jeg mig til at komme med Theis på opgave og se, hvordan han arbejder med fotografiet og ikke mindst den der står på den anden side af kameraet.

Theis portfolio.


 

Carsten Krog Pedersen
Fotograf

Carsten Krog Pedersen er en garvet fotograf og grundlægger af Danmarks største, naturfotografiske begivenhed, fotofestival, der i 2017 fejrer sit 10 års jubilæum.

En af Carstens store, fotografiske passioner er at blande nyt og gammelt grej. Han samler på gamle objektiver, med Carstens ord subjektiver, og bruger dem som en vigtig del af den kreative, fotografiske proces.

Det er sjældent de klassiske dokumentariske naturfotos, du ser fra Carstens hånd. Han er kreativ, legende og grænsesøgende, når han udforsker fotografiske udtryksmåder, og hans smukke naturbilleder er drømmende, abstrakte og kunstneriske.

Det er den minimalistiske tilgang til fotografiet, der interesserer Carsten. Med nyt – brugt – og gammelt grej blandet, ved udelukkende at lyssætte med naturligt lys, ved at fokusere på billedskabelsen frem for grejet.

Carstens portfolio.


Læserne har ordet

Jacob Almtoft:

“Jeg bruger jeres blog til inspiration, et billigt grin (rube golberg), “seriøse” anmeldelser af kinagrej der måske kunne rede et par $$$, tutorials i photoshop og sidst men ikke mindst bare god gedigen aftenunderholdning.

PS: konkurrencerne er også supergode… bare man havde mere tid til at deltage i dem alle ;-)

Erik J:

“En herlig uhøjtidelig side lavet med de små brugbare fif samt test af grej og så lige et par af de skæve indfald.

En af Danmarks bedste fotosider.”

Catarina:

“Fotomalia er en funky fotoside, med masser af gode tips og triks til gø-det-selv fotografen, krydret med let forståelige tutorials inden for både Photoshop og Lightroom. Der ud over er der mange gode anmeldelser af alt lige fra Kina-Kaspers kina-grej til mere seriøst fotogrej. Kort sagt en side hvor man aldrig keder sig og ofte får sig et godt grin.”

Mikkel Christensen:

“En side hvor det er ok at være nørd og gå op i små ting der for de fleste mennesker ville blive betragtet som ligegyldigheder.
En side lavet af folk som er “nede på jorden.”
Og derfor et sted som man får lyst til at besøge igen og igen for at få inspiration, ny viden, debattere, kværulere, stille spørgsmål og sågar få et skulderklap eller et skub et andet sted i den rigtige retning.”

Daniel Stentz:

“Fotomalia er en blog hvor man finder spændende indlæg, og spændende fotos, og mange fede ideer”

Helle Ibsen:

Om man er i humør til de mere opmærksomhedskrævende tutorials eller bare til lidt light-læsning om et skørt indfald eller interessant projekt, så er siden altid værd at bruge tid på.
Nørdniveauet er højt, men sproget er forståeligt.”

Per Vemmelev:

“Da der dagligt er rss-feeds, så kommer jeg forbi dagligt, og læser næsten altid hvad der bliver skrevet, eller det bliver ihvertfald skimtet, og billederne kigget igennem.

Det er ikke en kedelig side, og jeg ønsker ikke at der bliver lavet noget om, men følger med, lige meget hvad der sker.”

Christian Rosenbæk:

Fotomalia er en hjemmeside som giver en masse inspiration både til nybegyndere og de lidt mere prof fotografer. Det er en hjemmeside hvor man kan finde en masse tricks til at skyde det bedste billede også er der ikke mindst en masse turtorials til blandt andet Photoshop og Lightroom. Og hvis man ønsker nyt udstyr så har fotomalia også en masse gode anmeldelser. Sidst men ikke mindst er der en del konkurrencer som gør at det er en utrolig sjov hjemmeside at følge!

Frederik Overgaard:

“I er fotobloggen, der er skrevet af 3 jyder – det alene gør jer helt unikke fra andre blogs jeg følger med i.
Derudover er der altid god humor, flotte billeder og et par gode photoshop genveje i jeres posts – altid en herlig side at besøge..”

 

8 Comments

 1. Jeg har først nu stiftede kendskab til fotomalia og kun lige snuset, og jeg er allerede begejstret og glæder mig til at gå i dybden. Tusinde tak til Teamet!
  De bedste hilsner
  Jørgen Rosted

  Svar
 2. Kære fotografer
  Så lige denne artikel vedr. Nikon og ISO, kunne det ikke være gældende for alle fabrikater, – et godt trick for producenterne til at “slippe ISO” løs med nye produkter, som allerede er i tidligere udgaver?

  https://fotomalia.dk/fotomalias-bedste-fototips/

  Nogen der har kendskab til noget lignede for Sony?

  Svar
  • Hej John…

   Fedt at du kan lide indlægget, men jeg skal måske lige pointere at det er postet en ganske særlig dag, en dag som vi her på FotoMalia elsker!

   Dagen jeg snakker om kommer altid lige mellem 31. marts og den 2. april!

   😉

   Svar

Leave A Comment