(QuipS) – Tips til Nikon D5300 – (Klassifisering)

Man har været ude at skyde en hel dag, og har fået en hel masse gode billeder på kortet. Det ved man for man har jo set dem – hvis bare der var en nem måde at finde dem når man kommer hjem til computeren.

I dagens Quip viser vi et lille tip til Nikon D5300 som gør det MEGET nemt at finde favoritterne igen!

 

KLASSIFISERING – TIPS TIL NIKON D5300

Nikon D5300 har faktisk en rigtig smart funktion, som gør det nemt for dig at finde dine favoritter igen – du har nemlig mulighed for at klassificere dine pletskud. Du kan give dine favorit billeder en til fem stjerner, også sortere efter stjerne i dit foretrukne redigerings program.

D5300-klassifisering

Ved hjælp af stjernemærkningen i kameraet kan du nemt finde frem til dine bedste billeder igen når du skal bruge dem på computeren.

 

Det er skisme smart, og en funktion som jeg har ønske mig meget længe!

For at give dine billeder stjerner, så skal du bare trykke på “i” knappen når du har fundet det ønskede billede på dit kamera. Ved hjælp af “i” kommer du til en lille menu hvor du kan vælge imellem Klassificering og Retouchering – her er det selvfølgelig Klassificering du vælger!

D5300_flip---klassifisering

Så er det faktisk bare at vælge hvor mange stjerner dit pletskud skal have, også følger denne information dit billede, og kan altså bruges i dit redigering/sorterings program på computeren.

Jeg bruger Lightroom 5, og her virker funktionen perfekt – men glem nu ikke at kigge alle dine billeder igennem, det sker jo at man overser noget!

OPSÆTNING

Denne funktion kræver ingen særlig opsætning!

 

SÅ ER DET OP TIL DIG

Så er bolden på din banehalvdel, og jeg glæder mig til at se, om du kan “oversætte” dagens Quip til dit kamera. Hvis opsætningen er den samme på din model, så smid også gerne lige en kommentar, så andre kan se, hvilke modeller der har samme opsætning!

Hvis man lige skal skubbe lidt til Canon-folket – det kan et Canon kamera da ikke, kan det?

Husk der er street kredit på spil!

 

FÅ DIT QUIP PÅ FOTOMALIA

Hvis du har en funktion, som du tænker kunne blive til et godt Quip, eller hvis der er en funktion i dit kamera, som du godt gad, at vi skulle lave et Quip om, så send os en mail, og så kan det være, at vi smider dit Quip op allerede i næste uge!

Du kan maile til os lige her!

Brian - fotomalia.dk

Brian arbejder til dagligt som fotograf i Randers Regnskov, og igennem dette arbejde kommer han vidt omkring i forhold til motiver. På en enkelt uge er det ikke unormalt at han har fotograferet alt fra parrende kongekobra og flyvende kæmpe flagermus til portrætter af børn, produkt billeder eller dele af dyrepassernes spændende hverdag

Du kan måske også lide

(Quips) – Copyright (Tip til Nikon D610)

(Quips) – Nu vender det rigtigt (Tip til Nikon D3300)

(Quips) Sådan ændre du optage datoen i lightroom

Nikon D7100

(Quips) – Hold styr på ISOen – Tip til Nikon D7100

13 thoughts on “(QuipS) – Tips til Nikon D5300 – (Klassifisering)”

 1. Rigtig godt tip, jeg bruger det også på min 5D mk3, hvor der er en Rate knap på. På min 1DX er der en lock knap, som jeg se i programmet Photo Mechanic. Det er et par lækre funktioner, hvis man skal aflevere et par billeder hurtigt 🙂

  1. Jep – det gør det nemlig meget hurtigere at finde de rigtige billede når man kommer til computeren…

   Jeg tror ikke Lightroom kan se hvis jeg låser mine billeder på min D4 – det ville ellers være top dejligt!

 2. Jakob Kjøller, jeg var ved at sige det samme, men vi synes at være en uddøende race. En af de mange fede ting ved Photo Mechanic er at man bare skal trykke på nøgleknappen på et Nikon kamera for at beskytte billedet mod sletning, og så kommer det i Photo Mechanic frem som “tagged”, eller afvinket. Det er fedt med portrætkunder, hvor man bare lige hurtigt kan gå billederne sammen igennem med dem og med ét tryk på én knap kan lave det første udvalg.

  1. @Ard: Jeg er selv en “ny ankommer” når det kommer til Photo Mechanic, og har først sidste år set lyset, så er ret sikker på at vi overlever 😉

   @Brian: LR er super, og jeg bruger det 80% af tiden. Men det er for langsomt, når det kommer til rendering af previews. Photo Mechanic, har uden tvivl lidt mangler, her og der, og nogle ting er ikke super intuitive. Men det gør det op for i hastighed. Når jeg sortere raw filer, bruger PM det indpakkede jpg billede i raw filen, derved bliver preview serveret med det samme, LR skal lige genere det, og så kan den vise det.

   På den måde, kan jeg hurtige slette, rate og være klar til LR eller CO, hvor jeg så derefter importere billederne, og laver det arbejde der nu en gang skal laves. Det er med til at gøre min overordnede process hurtigere. Selvsagt, at laver man kun 10 billeder, er det nok lidt overkill med PM, men er mængden større, giver det ret god mening 🙂

 3. Er der smartere måder at hurtigt vælge de bedste billeder i lightroom?… jeg bruger stjernerne eller tagger med graffitidåsen

 4. @Jakob Jeg bruger også filtret, men savner én tast, hvor man kan markerer mens man hurtigt scroller igennem sine skud.

  Hvis man skal give stjerner skal man holde to knapper ned. Måske kan man få lov selv at lave en genvej??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *